Hva sier ekspertene?

hero_cupcakesEkspertene verden rundt har konstatert at sukralose er et sikkert produkt.

IVL Svenska Miljøinstitutet, mai 2008  
“Sukralose ble ikke detektert i noen av prøvene nevnt i denne rapporten. I tester på fisker ble det likeledes analysert lever- og muskelvev uten å finne sukralose.” 

FDA Talk Paper T98-16 
“Amerikanske tilsynsmyndigheten FDA har i sitt arbeid med å fastslå påliteligheten til sukralose utført over 110 studier på mennesker og dyr. De fleste studiene har hatt til formål å vurdere om sukralose har en påvirkning på forplantingen og nervesystemet samt om det er kreftfremkallende. En slik påvirkning har ikke blitt funnet. FDAs godkjennelse er basert på konklusjonen at sukralose er sikkert å konsumere.” 

Opinion of the Scientific Committee on Food of the European Commission on Sucralose, September 7, 2000
“Det finnes tilstrekkelig med bevis som påviser at sukralose ikke påvirker mutasjon, fremkaller heller ikke kreft eller utvikling av forplantningstoksisitet.” 

American Diabetes Association
“Alle søtningsmidler med lavt kaloriinnhold i USA har gjenomgått omfattende tester før de har blitt godkjent. Resultatene viser at søtningsmidler med lavt kaloriinnhold er sikre for alle, innbefattet barn og gravide kvinner. Sukralose er det nyeste søtningsmiddelet med lavt kaloriinnhold på markedet. Det blir ikke påvirket av varme, hvilket innebærer at det beholder sin søtsmak i varme drikker, ved baking og koking.”

National Cancer Institute
“Sukralose ble godkjent til bruk som bordsøtningsmiddel av den amerikanske tilsynsmyndigheten FDA i 1998 og som allment søtningsmiddel i 1999. FDA analyserte mer enn 100 studier som ble gjennomført, inklusive studier om risikoen for kreft før det ble godkjent. Resultatet av disse studiene ga intet bevis for at søtningsmiddelet forårsaker kreft eller at det fremkaller noen annen helsetrussel mot mennesker.”

Canadas diabetesforening, 2004

Myndigheter

Produktinformasjon