Fordeler med sukralose

hero_bowl_icecreamSom søtningsmiddel har sukralose flere viktige egenskaper:

Fremstilt av sukker

Sukralose fremstilles av sukker og smaker som sukker. Ettersom sukralose er omtrent 600 ganger søtere enn vanlig sukker behøves det bare meget små mengder for at forskjellige typer matvarer skal få en søtlig smak.

Ingen kalorier og bra for tennene

Til tross for at sukralose fremstilles fra sukker inneholder sukralose ingen kalorier. Dette er fordi kroppen ikke bruker sukralose som energi siden det ikke brytes ned i kroppen slik som sukker. Sukralose er heller ikke skadelig for tennene. Studier viser at sukralose ikke gir næring til bakteriene i munnhulen som påvirker tannhelsen hos mennesker.

Trygt og sikkert

Alle tilsetninger gjennomgår omfattende vitenskapelige studier før de godkjennes til salg. Virkningene til sukralose er nøye dokumentert gjennom et av de mest omfattende og nøyaktige sikkerhetstestingsprogrammer som noensinne er gjennomført på et nytt mattilsetningsstoff. Alle disse studiene konkluderte med at sukralose er trygt å konsumere for mennesker og det finnes ingen kjente bivirkninger.

Sukralose kan brukes uten risiko av hele befolkningen, inkludert gravide og ammende kvinner, samt diabetikere.

Mange tester – alltid godkjent

Alle tilsetninger gjennomgår omfattende vitenskapelige studier før de godkjennes til salg. Dette har også sukralose gjort. Myndigheter over hele verden har evaluert produktet og kunnet konstatere at sukralose er et trygt og sikkert produkt som alle, så vel gravide kvinner som diabetikere, kan bruke. Alle berørte myndigheter i Sverige har godkjent sukralose.

Beholder sin søtsmak

Sukralose beholder sin søtsmak selv ved høye temperaturer og kan derfor anvendes både til baking og koking.

Reduserer kaloriinntaket

Sukralose er en hjelp for dem som vil redusere sitt kaloriinntak. I matvarebutikker finnes det i dag mange produkter som søtes med sukralose, for eksempel yoghurt, syltetøy, kaker og saft.

God smak og mange anvendelsesområder

Stadig flere lavkaloriprodukter søtes med sukralose og stadig flere forbrukere oppdager at sukralose smaker akkurat som sukker. Den unike kombinasjonen av sukkerlignende smak og sin egenskap til å beholde sin søtsmak ved høye temperaturer gjør at sukralose kan brukes som erstatning for sukker i praktisktalt alle typer mat og drikke.